Utviklernes rolle er i endring - hva betyr dette for fremtiden?

Både nasjonalt og regionalt er det et stort behov for utviklere. Det er ventet at Norge vil trenge titusenvis av nye utviklere i fremtiden for å møte etterspørselen. Men hvordan ser fremtidens rolle ut om noen år med tanke på den utviklingen som skjer i faget, spesielt med tanke på kunstig intelligens? Dette er et tema som vil stå i sentrum når Techpoint Dev arrangeres 19. september i Kristiansand.

En bransje i endring
Mens tidligere generasjoners utviklere kanskje fokuserte på spesifikke tekniske ferdigheter, ser vi nå en utvikling der fagfolkene må ha et bredere spekter av kunnskap. De må forstå forretningsprosesser, ha evne til å kommunisere effektivt med ulike team, og ikke minst kunne utnytte de nyeste verktøyene og teknologiene som finnes for å skape maksimal verdi i prosjektene de arbeider på.

Under Techpoint Dev vil vi gå i dybden på hvordan utviklere må tilpasse seg for å opprettholde sin relevans i en verden som endrer seg i et stadig raskere tempo. "Techpoint Dev er en naturlig utvidelse av Techpoint. Det er fantastisk at vi får en mulighet til å lage en egen konferanse for utviklere som en del av Techpoint. Dette er med å befeste Techpoint som landets ledende teknologi- og forrentingskonferanse.," sier Øyvind Mjølund i Capgemini Sørlandet. Mjølund sitter i programkomitéen for Techpoint Dev som arrangeres av Capgemini, Bouvet, Egde, Digin og Å Energi. 

"Techpoint Dev arrangeres i fantastiske lokaler i Knuden, og vi har fått med oss svært spennende foredragsholdere fra blant annet Skatteetaten, NAV, Å Energi, NRK, Google, Microsoft, Bouvet og Capgemini. Jeg ser frem til å samle både utviklere og beslutningstakere, og gleder meg til gode samtaler og en spennende panelsamtale mellom deltakerne," fortsetter Mjølund.

Mjølund understreker hvor avgjørende det er å samle bransjen for å diskutere utviklernes fremtidige rolle. Det er slike arrangementer som kan bidra til å forme hvordan bransjen bør takle de kommende utfordringene.

Ønsker både utviklere og beslutningstakere
Techpoint Dev representerer en flott mulighet for både utviklere og beslutningstakere å samles for å diskutere og forstå den raske teknologiske utviklingen som preger dagens næringsliv. Utviklere kan høre perspektiver fra både lokale, nasjonale og globale aktører som deler sine innsikter og erfaringer, i tillegg til å diskutere utviklernes fremtidige rolle i panelet. For beslutningstakere er Techpoint Dev en viktig arena for å få innsikt i hvordan utviklere kan bidra til organisasjonens overordnede målsetninger. Å forstå de teknologiske trendene og utfordringene utviklere står overfor er essensielt for å kunne ta informerte beslutninger som driver innovasjon og vekst. 

Målet til arrangørene for Techpoint Dev er å samle både utviklere og andre teknologi-interesserte for å lære, og utveksle erfaringer om hvordan vi kan maksimere verdien av utvikleres arbeid. Med deltakelse fra ledende aktører i bransjen kan dette bli nok et viktig møtested for både utviklere og beslutningstakere som ønsker å forstå og påvirke fremtiden for teknologi i Norge.

Bestill billett til Techpoint Dev her.