Fylkesordfører Arne Thomassen ønsket velkommen til årets konferanse.

Skagerrak Business Summit 2024 – Nettverksbygging på tvers av landegrenser

Forrige uke var vi medarrangør på Skagerrak Business Summit sammen med flere samarbeidspartnere i Norge og Danmark. Arrangementet har til hensikt å skape forretningsmuligheter på tvers av Skagerrak-området. Konferansen veksler mellom Aalborg og Kristiansand, og gir deg mulighet til å møte og bygge nettverk med både norske og danske aktører. I år var det fokus på bygg og energi.

På Caledonien i Kristiansand 5. september ble det nok en gang arrangert en inspirerende dag under Skagerrak Business Summit 2024, hvor rundt 110 næringslivsledere fra både Norge og Danmark samlet seg for å utveksle kunnskap og bygge nye forretningsforbindelser. Deltakerne hadde muligheten til å knytte verdifulle kontakter på tvers av Skagerrak, og dagen var fylt med lærerike samtaler og innsiktsfulle foredrag.

En evaluering av konferansen viste imponerende resultater. Hele 96% av deltakerne fant mulige samarbeidspartnere, og 76% fikk kontakt med potensielle kunder. Under den såkalte "match making"-seansen opplevde 81% av deltakerne stor verdi, og 95% fant nettverksmiddagen svært nyttig.

Lars Gunnar Stokke, en av deltakerne, beskrev dagen slik: "Foredragene var svært lærerike, og temaene som ble tatt opp, vekket min interesse for muligheter til samarbeid. Spesielt energi-sporet åpnet opp nye tanker. Middagen var også veldig hyggelig, og det var helt genialt med bordskifte under måltidet. Dette ga meg muligheten til å bli kjent med enda flere deltakere."

Med 76% av deltakerne som ønsker å delta igjen, og ytterligere 22% som vurderer det, er det klart at Skagerrak Business Summit fortsetter å være en verdifull arena for nettverksbygging og forretningsutvikling. Konferansen har blitt en årlig møteplass for forretningsfolk fra Norge og Danmark, og i år var det en spesiell følelse av at nye, globale utfordringer og muligheter som preget samtalene. Mange deltakere la særlig vekt på den grønne omstillingen og fremtidens energimarked som sentrale temaer. Flere diskusjoner handlet om hvordan bedrifter kan samarbeide på tvers av landegrenser for å utvikle bærekraftige løsninger, både innen energi og andre bransjer.

Vi håper årets konferanse har ført til spennende partnerskap og ideer som kan bane vei for innovasjon i tiden som kommer. Når vi setter fokus på å koble sammen næringslivet på tvers av Skagerrak har disse resultatene virkelig vist seg å være en katalysator for både nye forretningsmuligheter og felles problemløsning. Dette er en flott møteplass hvor man kan utvide sitt nettverk og finne nye muligheter på tvers av grensene, så vi håper du melder deg på til neste år!

Resultatene fra undersøkelsen i etterkant:

- 96% fikk én eller flere mulige samarbeidspartnere
- 76% fikk én eller flere potensielle kunder
- 81% av deltakerne i match-making-seansen fikk stor verdi ut av match-makingen
- 95% fikk stor verdi ut av å delta i nettverksmiddagen
- 76% vil delta på Skagerrak Business Summit igjen 
- 22% vil kanskje delta igjen