Eksperter innen cybersikkerhet vil dele sin kunnskap, erfaring og innsikt den 9. oktober på Thon Hotel Norge

Nasjonal sikkerhetsmåned – sammen for en sikker digital fremtid

Nasjonal Sikkerhetsmåned er en årlig kampanje som avholdes i oktober og har som mål å øke kompetansen og bevisstheten om internettsikkerhet blant både næringsliv, offentlige organisasjoner og privatlivet. Denne måneden gir en unik mulighet til å fokusere på de utfordringene vi står overfor i det digitale rom, og hva vi kan gjøre for å beskytte oss mot stadig mer avanserte cybertrusler.

Oktober er ikke bare sikkerhetsmåned i Norge, men også i hele Europa. The European Union Agency for Cybersecurity (ENISA) koordinerer den europeiske sikkerhetsmåneden, som samler organisasjoner fra alle EU-land for å fremme internettsikkerhet og øke bevisstheten om digitale trusler. Dette felleseuropeiske initiativet viser viktigheten av samarbeid på tvers av landegrenser for å møte globale cybertrusler.

Sikkerhetskonferanse i Agder – 9. oktober
I Agder markerer flere av regionens ledende klynger og fagmiljøer Nasjonal sikkerhetsmåned ved å arrangere Security Talks den 9. oktober på Thon Hotel Norge. Digin, GCE Node, Noroff, Eyde-klyngen, NFEA – Norsk Forening for Elektro og Automatisering, og Maritimt Forum Sør står bak arrangementet, som samler noen av de mest erfarne fagpersonene innen cybersikkerhet. Denne heldagskonferansen, som går fra kl. 09.00 til 16.00, byr på et spennende program med innlegg fra eksperter innen cybersikkerhet som vil dele sin kunnskap, erfaring og innsikt i de nyeste truslene og trendene.

Foredragsholdere og temaer
Blant foredragsholderne finner vi flere eksperter som vil gi oss innsikt i hvordan man kan beskytte seg mot dagens digitale trusler:

Øyvind Haugmoen fra Skatteetaten vil snakke om hvordan etaten har jobbet systematisk med å heve modenhetsnivået innen beredskap og krisehåndtering. Gjennom kulturendring, øving og systematisk arbeid har Skatteetaten styrket sin digitale sikkerhet. Foredraget hans, med tittelen "Er du forberedt?", gir nyttige perspektiver på både strategisk og praktisk tilnærming til cybersikkerhet.

Sara Camilla Ansen fra Defendable deler innsikt i hvordan deres Cyber Defence Center jobber proaktivt for å forhindre og håndtere cyberangrep. Ansen vil også belyse hvordan de jobber med å beskytte virksomheter mot alvorlige sikkerhetshendelser, og gi råd om hvordan man kan stå bedre rustet mot digitale trusler.

Jørgen Dyrhaug fra NSM er kjent for sine tankevekkende foredrag om IKT-sikkerhet. Hans innlegg, som utfordrer publikum til å reflektere over om sikkerhet er noe usynlig og uhåndterlig, gir verdifulle innsikter i de utfordringene som følger med dagens teknologibruk.

Inge Øystein Moen fra CCIS vil ta oss gjennom temaet "Nye utfordringer i cybersikkerhet med generativ kunstig intelligens og kvantedatabehandling". Dette er et særdeles aktuelt tema, da nye teknologier som kunstig intelligens og kvantecomputing gir både store muligheter og betydelige sikkerhetsutfordringer.

Representanter fra PST åpner tradisjonen tro programmet med en oppdatering på trusselbildet, både nasjonalt og regionalt. Dette innlegget gir en viktig oversikt over den aktuelle trusselsituasjonen, med fokus på både digital og fysisk sikkerhet.

Bli med og øk din sikkerhetskompetanse
Denne konferansen er en ypperlig anledning til å få innsikt i de nyeste truslene i sikkerhetslandskapet og lære mer om hvordan du kan styrke sikkerheten i din virksomhet. Med et variert og innholdsrikt program, blir dette en dag fylt med nyttige foredrag, spennende diskusjoner og faglig påfyll. Vi håper at du tar turen for å delta på høstens viktigste sikkerhetskonferanse i Agder!

For mer informasjon om programmet og for å melde deg på, se her.

Vi gleder oss til å se deg der.