Programkomiteen har jobbet med å sette sammen et spennende program som er dagsaktuelt for utviklere. Vi takker for alle Call for Papers som er sendt inn av dere! Se program og oversikt på Syntaks sin nettside her.
Årets keynote Speaker Cliff Hazell reiser fra Sverige til Kristiansand for å holde foredraget "Beyond Copy Paste Agile".
Cliff Hazel:
Cliff har bygget en karriere på å fjerne hindringer som står i veien for godt arbeid. Han utfordrer ofte det etablerte i jakten på å utvikle riktig kultur og de rette systemene for å skape fremragende selskaper og produkter. Etter å ha jobbet flere steder i Sør-Afrika, flyttet Cliff til Stockholm hvor han i fire år ledet et team av coacher hos Spotify.
I dag hjelper han vekstselskaper med å overvinne utfordringer knyttet til skalering, slik at de kan skape fokus, finne utvekslingspunkter og bygge bærekraftige vaner. Han tilbyr mer enn bare veiledning og teori – han lærer deg hvordan du gjør det i praksis, slik at du kan stå støtt på egne bein og lykkes videre.
Øvrige foredragsholdere:
Arild Andås og Jan Waage:
Arild har bred erfaring med å hjelpe kunder med å realisere verdien av data. Sammen med Jan holder de foredraget "Dataflyt uten flaskehalser - maksimer effektiviteten med Fabric Real-Time Intelligence". Her vil de fokusere på å optimalisere dataflyt ved hjelp av Microsoft Fabric. Jan er sivilingeniør fra NTNU med over 24 års erfaring i konsulentbransjen.
Kamilla Nyborg Gregertsen:
Vi gleder oss til å høre Kamilla presentere "Distribuerte apper med .NET Aspire", som blir en praktisk introduksjon til .NET Aspire-rammeverket og hvordan det forenkler utvikling av distribuerte applikasjoner. Kamilla er en erfaren utvikler med over 10 års ekspertise innen utvikling, arkitektur, testing og distribusjon av skalerbare og sikre applikasjoner.
Julie Tvergrov og Trym Bjonnes:
Sammen vil de holde foredraget "Språkmodeller: Mer enn bare chatboter", hvor de utforsker hvordan språkmodeller kan brukes utover tradisjonelle chatboter, inkludert kombinasjon av tidsserier og språkmodeller for å oppnå mer presise resultater. Trym er nysgjerrig, engasjert og brenner for å finne verdifulle anvendelser av ny teknologi. Julie er systemutvikler hos Å Energi og jobber med både praktiske AI-prosjekter og opplæring rundt bruk av AI i arbeidshverdagen.
Dennis Johnsen:
Dennis skal gi en praktisk innføring i "Utforsk mulighetene med Microsoft Fabric – neste generasjons verktøy for dataflyt og analyse", og hvordan denne plattformen forener dataintegrasjon, lagring, analyse og AI-drevne innsikter. Dennis er senior-utvikler og har god erfaring med å bruke Microsoft Fabric til å utvikle komplette innsiktsløsninger på en og samme plattform.
Alexander Salveson Nossum og Roman Slobodchikov:
Alexander og Roman ser frem til å dele sine erfaringer på scenen om geografiske datasett. De lover å holde det nerdete, teknisk og geografisk rettet. Kanskje til og med litt live-koding på scenen. Roman er ekspert på geografisk datahåndtering og én av ganske få i Norge som både kan Python, SQL og SOSI. Alexander er innovasjonsleder i Norkart og trives godt med å formidle utviklerfaget og tech-triks.
Jon Grythe Stødle:
Svelte 5 ble nylig lansert med endring av grunnleggende syntaks. Dette skal vi høre mer om fra Jon og mange ser frem til å høre hans erfaringer rundt temaet. Med sin teknologiske nysgjerrighet, formidlingsevne og smittende entusiasme er han en engasjerende speaker som inspirerer og utfordrer publikum.
Brede Kristensen:
Brede skal snakke om AI-agenter og sine erfaringer med å bygge AI-løsninger i et europeisk perspektiv – med fokus på hva som fungerer godt, hva som er krevende. Brede er en nysgjerrig og engasjert utvikler med fokus på backend i JVM-stacken. I tillegg så har han bred erfaring innenfor cloud, AI og devops.
Ses vi?
Syntaks-konferansen er laget av utviklere, for utviklere, og tilbyr en arena for å dykke dypt ned i teknologi, dele kunnskap og utfordre hverandre med komplekse problemstillinger. Årets tema er "Langt ned i det tekniske", med fokus på teknologi, rammeverk og språk, inkludert live koding og praktisk bruk av AI.
For mer informasjon og påmelding, besøk nettsiden her.