Alette Lie ønsker å utnytte mulighetsrommet innen AI for å bedre rekrutteringsprosessen

Stort pågangsmot og ambisiøse planer innen teknologi og rekruttering

Alette Lie har sin bakgrunn som erfaren rekrutteringskonsulent hvor hun de siste 10 årene har jobbet i Nederland. Nå har hun flyttet hjem til Sørlandet og satser på å revolusjonere rekrutteringsbransjen.

Alette har sammen med et dyktig team utviklet en innovativ digital platform for å matche bedrifter med de beste talentene. – Jeg ønsker å gjøre det enkelt og tilgjengelig for bedrifter å skape gode rekrutteringsprosesser, også for bedrifter som ikke har lang så erfaring med å rekruttere. Etter hvert som vi utviklet løsningen så jeg et stort potensiale for at ledere kan bruke verktøyet som beslutningstøtte på flere områder, både for rekruttering, inkludering og kulturbygging – som gir fordeler når du skal styrke teamet i selskapet ditt, sier Alette.

Hun forteller videre at det ikke bare er et verktøy som kan brukes når man trenger en ny ansatt. Tanken er å være en partner for å matche kultur og kompetanse, og mulighetsrommet som AI gir innen effektivisering og optimalisering er veldig stort.

Maksimering av effektivitet og kompatibilitet

Rekrutteringsverktøyet har fått navnet PinkLink hvor oppsiden for bedriftene er at de får en større grad av automatisert prosess ved hjelp av spesialdesignet algoritmer. Blant annet skal den i større grad forhindre feilansettelser og spare tid og ressurser for bedriften. – Pink Link inkluderer ferdighetstester og personlighetsvurderinger med algoritmer som intelligent matcher jobbsøkere med arbeidsgivere, noe jeg tenker er fremtidens måte å rekruttere på, sier Alette.

– Det som er utrolig viktig når bedrifter skal skalere og vokse er kompatibiliteter som ligger i teamet. Det er vesentlig å vite hvordan ulike personligheter matcher hverandre for å møte oppgaver og utfordringer. Hva er det du trenger for å nå målene og hvem ansetter du? Er det broren til bestekompisen du egentlig trenger, bare fordi du kjenner han? Jeg mener vi må slutte å være forutinntatte her i Norge og bruke mer teknologi som støtte for å bygge gode, komplementære team – gjerne ressurser vi henter fra utlandet, sier Alette.

Selv om selskapet er i tidlig fase, mangler det ikke på ambisiøse planer for gründeren. Det er arbeidstakernes marked for tiden og dette ønsker Alette å utnytte. Hun vet godt hvor tidkrevende administrative prosesser kan være for å ansette arbeidskraft, og hun er overbevist om at dette kan gjøres mer effektivt. I tillegg ønsker hun å gjøre det enklere for mennesker i andre land å søke jobber i Norge. – Nederlendere elsker Norge og kunne gjerne tenke seg å jobbe her, men opplever at det er vanskelig å få kontakt med arbeidsgivere. De som får jobb drar tilbake etter ett år fordi de ikke klarer å knekke koden. Ofte handler det om at samboere og ektefeller ikke kommer seg inn på jobbmarkedet. Jeg kjenner markedet i Nederland godt og bruker nå denne kompetansen til å gi innsikt i et effektivt og treffsikkert matching-verktøy for bedriftsledere, legger hun til.

Medlem nr 100 i Digin

For å sikre suksessen til programvaren, anerkjenner Alette Lie viktigheten av å etablere et sterkere nettverk i regionen. Når hun meldte seg inn i Digin var hun medlem nr 100, og fikk oppmerksomhet rundt dette på juleminglingen Digin arrangerte. Gjennom medlemskapet håper hun å skape forbindelser og oppnå samarbeid. – Vi kommer lenger med åpenhet og samarbeid og jeg håper vi kan lande partnere som deler vår visjon og ambisjoner. Etter litt tid hjemme i Norge oppdaget jeg det jeg kaller «bobler» av ulike nettverk, noe som er litt typisk sør-norsk. Blir du «tatt opp i boblen», da er du inne. Det kan kanskje være rart for Sørlendingene å høre, men det er viktig å påpeke hva vi som kommer utenifra opplever, sammenlignet med andre land. Dersom du har en fellesnevner, f.eks gjennom fritidsaktiviteter er det lettere å bli kjent med folk og bli en del av nettverket. Jeg håper Digin kan hjelpe meg å bli bedre kjent med andre bedrifter innen IT og teknologi, sier Alette.

Agder kan bli en enda mer attraktiv region ved å tiltrekke seg kompetanse fra utlandet mener gründeren. – Sørlandet er i sterk vekst og vi har masse kompetanse og nye satsninger her. Vi utvikler Pink Link for blant annet å tilrettelegge at du enklere kan hente kompetansen fra andre steder. Slik oppnår vi konkurransefortrinn sammenlignet med andre regioner i Norge, fortsetter hun.

Når etterspørselen etter mer effektive og nøyaktige rekrutteringsløsninger vokser, skal programvaren hennes være i forkant av bransjens utvikling. Hun ønsker å vise at alt er mulig med den rette kombinasjonen av visjon, besluttsomhet og innovasjon. Ja – nå er det bare å kjøre på og jeg gleder meg til fortsettelsen, avslutter hun med et smil.