Marianne Bryne Dalane var en av mentorene som stilte opp for Digin og studentene

Vellykket hackathon med UiA Nyskaping

Fredag 3. og lørdag 4. september arrangerte Digin og UiA Nyskaping hackathon for studenter. Temaet var innovasjon og IT.

- Hele opplegget var kjempegøy og lærerikt! Utbrøt Kantasit Intaraphasuk, som studerer på første året på mastergrad i IT og informasjonssystemer. – Et slikt hackathon er en super mulighet for oss studenter til å prøve oss som gründere.

Den første helgen i september var noen intensive dager for UiA-studentene som hadde meldt seg på hackathonet som ble arrangert i Grimstad Vertshus. 

– Gruppen vår fikk mulighet til å utvikle en idé, ikke minst teste den og få skikkelig gode tilbakemeldinger både på ideen og pitchen, fra noen fantastiske mentorer og paneldommere. 

Målet for helga var å drille studentene i å ta idéer fra løse tanker og forme disse til forretningsidéer som potensielt kan bli til virkelighet, samt presentere dette for "investorer", i dette tilfelle mentorer fra Digins medlemsbedrifter. Dette var Marianne Bryne Dalane fra Safir Solutions,  Tor Oscar Wilhelmsen fra Oxidane Venture, Øyvind Mjølund fra Capgemini og Stian Myhre med bakgrunn fra blant annet NOV og Future Robotics.

Stian Myhre

Øvelsene de jobbet med hele helgen kan bidra til at studentene forstår mer om hvordan man kan lansere et nytt produkt/tjeneste, samt få et godt innblikk i entreprenørskapskultur.

Øyvind Mjølund er styremedlem i Digin og presenterte Digin, fortalte litt om IT-bransjen i regionen og trender i markedet for studentene. Et av tipsene til studentene var å følge med på Gartners trender og fremtidsutsikter. Som inspirasjon trakk han også frem noen gründersuksesser fra regionen; Semine, Agdir, Intoto og Sharebox.

 Øyvind Mjølund

Studentene kommer fra linjene IT- og informasjonssytemer, økonomi og administrasjon og markedsføring og ledelse. Med andre ord en god miks av ulike kompetanseområder. 

Mange spente studenter

Muris Letic er inkubatorleder er takknemlig og fornøyd etter en givende helg med ide-hackathon. – Det har vært kjempe gøy å arrangere en kreativ og morsom helg hvor studentene fikk jobbe frem forretningsideer, få tilbakemeldinger og lære seg de første stegene i prosessen med å starte bedrift! Studentene som deltok har utelukkende gitt gode tilbakemeldinger og syntes spesielt det var gøy å få innspill og lære av mentorene dere i Digin stilte opp med.

– Jeg har et ønske om å gjøre noe liknende igjen hvor vi inviterer til en arena der studenter og Digins medlemmer møtes og deler erfaringer.

Muris Letic

Før Digin dro derfra lørdag kveld ønsket studenten Kantasit å gi oss og UiA Nyskaping litt ekstra skryt: – Dette var fantastisk arrangement, noe jeg garantert deltar på igjen dersom det kommer flere muligheter!