GeoAI:Hub arrangementer under Arendalsuka

Møt oss på Arendalsuka! I uke 33 samles politikere, næringslivsledere, organisasjoner og innbyggere for å diskutere og debattere viktige samfunnsspørsmål under Arendalsuka.  

GeoAI:Hub vil være til stede med tre arrangementer tirsdag 13. august under Arendalsuka, som fokuserer på mulighetene geografisk AI kan spille i samfunnet og hvordan denne kompetansen kan overføres på tvers av bransjer og sektorer. Alle arrangementene vil foregå om bord på SS Solrik. Under finner du nærmere informasjon om arrangementene. 

Arrangement 1:  

Tittel: KI – En forutsetning for godt arealregnskap?  

Når: Tirsdag 13.8 2024 09:00 - 10:00 

Hvor: S/S Solrik 

Om arrangementet: Kunstig intelligens og GeoAI-teknologi har sørget for at Norge har bedre regnskap og oversikt på hvordan vi bruker arealene våre i dag - og hvordan vi planlegger å bruke naturen fremover. Alle har blitt kjent med “oppsynsmannen”. Hvordan fungerer denne teknologien? Hva gjør vi i Norge for å få mer datakontroll på bruken av naturen?  

For mer informasjon, se her.  

Arrangement 2:  

Tittel: Hvorfor utnytter vi ikke grå arealer bedre?  

Når: Tirsdag 13.8 2024 10:00 - 11:00 

Hvor: S/S Solrik 

Om arrangementet: Kartlegging av grå arealer handler om å identifisere allerede forringede områder, som gamle industriområder og grustak. Disse områdene kan enten brukes til ny utbygging eller gjenopprettes som natur. Kunstig intelligens og ny teknologi kan spille en viktig rolle i å gi politikere nok informasjon til å prioritere naturens verdi over økonomiske interesser. For å stoppe utviklingen og bedre forstå behovene våre, trenger vi en faglig definisjon av grå arealer og et kart som viser hvilke områder dette gjelder. 

For mer informasjon, ser her.  

Arrangement 3:  

Tittel: Mingling og dagens IT-prat: Møt nettverket og spør en ekspert 

Når: Tirsdag 13.8 2024 11:00 - 12:00 

Hvor: S/S Solrik 

Ombord på Solrik ønsker vi denne uken å sette fokus på betydningen av IT- og kompetansenæringen, kom og ta dialogen og samtalen ombord hos oss 

Denne dagen er tematikken spisset mot geomatikk data og bruk av kunstig intelligens. Hva er egentlig arealregnskap? Kan du overvåkes av satellitter? Vet kommunen hvor du bygger garasjen din? Hvordan fungerer egentlig GPS?  

Under dagens “Mingling og dagens IT-prat” på Solrik fortsetter vi den uformelle praten der nettverket møtes, deler kunnskap og du kan stille spørsmål til et panel av eksperter! Bli kjent med GeoAI:Hub som er et nettverk med mål om å samle initiativer, ekspertise og teknologi på tvers av fagområdene geomatikk og AI 

For mer informasjon, ser her.