Atea Community ble arrangert for 20. gang. Her er Petter Moe, CTO i Atea, på scenen.

Fra hype til verdi – AI og teknologi på Atea Community 2024

Digin deltok på Atea Community 2024. For 20. året på rad samlet denne konferansen IT-eksperter, entusiaster og beslutningstakere for en dag fylt med kunnskapsdeling, nettverksbygging og diskusjoner om teknologiens fremtid.

Konferansen hadde et bredt spekter av deltakere, fra de som jobber med IT til de som bare er lidenskapelig opptatt av teknologiutvikling. Med tre ulike fagspor var det noe for enhver smak, og atmosfæren var preget av nysgjerrighet og begeistring for teknologiens potensial. Borger Kruge, regionsdirektør for Atea Sør, ønsket velkommen, og satte tonen for en dag med fokus på fremtidens IT-løsninger og kunstig intelligens (AI).

Kunstig intelligens: Fra hype til virkelighet

Hovedtemaet på konferansen var kunstig intelligens (AI). I en rekke foredrag ble det understreket at AI ikke lenger bare er en teknologisk "hype", men en kraft som allerede er i ferd med å endre verden. Petter Moe, CTO i Atea, presenterte oppdaterte tall og statistikker som viste at Norge ligger noe bak andre land, eksempelvis Sverige, når det kommer til implementeringen av AI-løsninger. Samtidig ble det fremhevet at investeringene i AI fortsatt er på et høyt nivå, til tross for at den største hypen har roet seg.

Et viktig budskap som gikk igjen under dagen, var behovet for å komme i gang med AI—uavhengig av bedriftens størrelse eller teknologiske modenhet. Silvija Seres, som holdt et av hovedforedragene, poengterte hvor essensielt det er å starte implementeringen av AI tidlig. En annen foredragsholder understreket at man ikke trenger å ha perfekt struktur på all data for å dra nytte av AI; både generelle verktøy som ChatGPT og spesialiserte SaaS-løsninger gir allerede stor verdi.

Praktiske tips og deling av erfaringer

Deltakerne fikk konkrete tips om bruk av AI i hverdagen. Flere foredragsholdere trakk frem viktigheten av å dedikere tid til å utforske og implementere AI-løsninger, gjerne litt hver dag, for å bygge både ferdigheter og forståelse. Best practice-eksempler fra ulike bransjer ble delt, og det var tydelig at det var mye å lære av hverandre. Det ble også fremhevet at en av de største fordelene med å ta i bruk AI er tidsbesparelser i hverdagen. Med enkle AI-løsninger kan du spare opptil 30 minutter hver dag på arbeidsoppgaver, i følge undersøkelser.

En deltaker uttalte etter konferansen: – Jeg synes dette var en inspirerende opplevelse! Jeg jobber som rådgiver innen kunstig intelligens og kunne ikke unngå å føle meg bekreftet av diskusjonene rundt ansvarlig bruk av AI. Det var fantastisk å se at vi er på rett spor når det gjelder AI-styring, etisk bruk av data og innovasjon.

IT som strategisk ressurs

En annen interessant observasjon fra konferansen var hvordan IT-sektoren har utviklet seg. Nå har IT blitt en strategisk ressurs som gir reell verdi og er integrert i bedrifters overordnede strategier. Teknologi er ikke lenger bare et verktøy for drift, men en sentral del av ledelse og innovasjon. For de som jobber med teknologi, eller har et ønske om å lære mer om fremtidens IT, var årets konferanse verdifull og innholdsrik, ikke minst – en god arena for nettverksbygging og inspirasjon.

I tillegg til faglig innhold, var det også rikelig med muligheter for mingling og erfaringsutveksling. Det var godt tilrettelagt for både hyggelige samtaler og diskusjoner om teknologiens utvikling.

Atea Community 2024 viste seg å være en suksess, nok en gang. Deltakerne dro hjem med ny kunnskap, inspirasjon og et bredere nettverk. Vi gleder oss allerede til neste år!