Fra venstre; Øyvind Mjølund og Frank Wehus foran kontorkomplekset Quadrum

Capgemini satser i regionen og gir karrieremuligheter til nyutdannede

Capgemini har vært i Kristiansand siden begynnelsen av 2022. Med en sterk lokal tilstedeværelse og en stor global organisasjon i ryggen har Capgemini sitt Kristiansandskontor en unik leveransekraft for krevende digitaliseringsprosjekter i regionen. Kontoret i Kristiansand er i vekst, og arbeider kontinuerlig med å ansette og utvikle talenter for å nå ambisjonen om å være det ledende kompetansehuset på Sørlandet.

Utvikling av talenter

«Ett av de sentrale punktene for min del da Capgemini skulle etableres på Sørlandet, var fokuset vi har på utvikling av talenter. Det er kompetansen til våre konsulenter vi selger til våre kunder. Derfor er det viktig for oss å tilrettelegge for kontinuerlig utvikling og å dele erfaringer med hverandre. Denne måten å jobbe på syns jeg skaper en helt fantastisk kultur hvor man blir møtt med flinke og positive kolleger som alltid er villig til å bistå. Da er det kjekt å gå på jobb hver dag, og det tiltrekker nye kollegaer, sier Frank Wehus, leder for Capgemini sitt Kristiansand-kontor.

Gjennom samarbeidet med Universitetet i Agder har Capgemini en god dialog om hvordan man best kan fasilitere for en god overgang fra studiene til arbeidslivet. Capgemini holder innlegg på universitetet og tilbyr studenter muligheten til å skrive både bachelor- og masteroppgaver hos dem. Etter endt studie kan studenter søke seg inn på Capgeminis graduate-program, Ignite, der får de muligheten til å utvikle konsulentkarrieren sin.

«Nyutdannede blir en del av vårt markedsledende graduate program, Ignite. Samtidig går de inn i prosjekt sammen med seniorer som fungerer som mentorer. Kombinasjonen av dette er oppskriften for suksess - både for kunden, og for å bygge kompetanse i regionen.» sier Frank Wehus.

Nyutdannede inn i team med seniorkonsulenter
Vegard Helland er en av Capgeminis seniorer som har jobbet på team med nyutdannede Marius Suvatne. De har begge dratt god nytte av å jobbe sammen. Marius kom rett fra masterstudie ved Universitetet i Agder og hadde oppstart hos Capgemini i høst.

“Her ble jeg møtt av en hyggelig og dyktig gjeng. Jeg fikk en grundig onboarding som sørget for at jeg ble trygg på rutiner og arbeidsplassen. Etter onboardingen gikk jeg rett ut i prosjekt. Her jobber jeg med et team fra hele landet. Selv om prosjektet er stort, og tempoet høyt, fikk jeg god oppfølging og tid til å sette meg inn i prosjektet og koden. Allerede første uken kunne jeg komme med innspill og ideer, og jeg følte at jeg kunne bidra til teamet og prosjektet. Det er lav terskel for å spørre om hjelp dersom man står fast, og jeg opplever allerede at andre på teamet spør meg om hjelp. Vi er flinke til å ha en vennskapelig tone, som jeg tror gjør det lettere å diskutere ideer og få hjelp.” sier Marius Suvatne, utviklingskonsulent.

Som senior mener Vegard at det er viktig å få inn nyutdannede på deres prosjekter fordi det bidrar positivt inn i teamet. “Å få inn nyutdannede er et friskt pust i prosjektet. De er ikke farget av tidligere erfaring og kan gi et helt annet perspektiv på saker som får oss til å tenke nytt selv. Samtidig er det utrolig spennende å bidra til at Marius videreutvikler sin kompetanse og former sin karrierevei. I Capgemini ligger alle muligheter åpne.” Forteller Vegard Helland, seniorkonsulent i Software Engineering.

capgemini

Bidrar til regionen
"For å sikre vekst i regionen er det viktig å beholde, tiltrekke og videreutvikle talenter. Det er en oppgave Capgemini jobber med, vi gir dem muligheten til å utvide nettverket sitt. De får jobbe med kundeprosjekter i og utenfor Sørlandet og de får kollegaer som er fremst innen sitt fagområde i Norge. Satsingen på nyutdannede er med på å bidra til det lokale næringslivet, ved at arbeidskraften beholdes i regionen. Derfor er det også viktig at både offentlig og privat sektor gir nyutdannede muligheten til å jobbe i prosjekter hos dem, sier Frank Wehus.

Til tross for at Capgemini etablerte seg i Kristiansand for kort tid siden, opplever de sterk vekst og har ambisjoner om å utvide videre, og bli det ledende kompetansehuset på Sørlandet. Samarbeidet med Universitet i Agder og deres graduate program, Ignite, er viktig for denne veksten. "I tillegg er det viktig for oss å være en del av Digin for å treffe andre lokale selskaper og være en del av samarbeidet og delingen som Digin muliggjør."

Capgemini Kristiansand søker stadig nye talenter, både juniorer og seniorer, som kan være en del av reisen deres mot å bli det ledende kompetansehuset på Sørlandet.